Blog Tentrom

Sfaturi pentru întreținerea sistemelor de închidere cu geamuri mobile

Sistemele de închidere cu geamuri mobile sunt o alegere excelentă pentru orice balcon sau terasă. Protejează spațiul de praful din exterior, păstrează o temperatură plăcută și îți permite să te bucuri de terasa sau balconul tău indiferent de vremea de afară. Totuși, pentru a te bucura de investiția făcută pentru cât mai mult timp este nevoie să îi acorzi puțină grijă și atenție. Află cum poți prelungi durata de viață a sistemului tău de închidere cu geamuri mobile.

Sticlă curată, priveliște minunată

Panourile de sticlă curate și strălucitoare sunt o priveliște plăcută în sine, dar pe deasupra, îți permit să te bucuri de peisajul de afară în toată splendoarea lui. Cu ajutorul unei soluții de geamuri și a unei lavete sau a unui ziar, le poți reda strălucirea simplu și rapid. Este recomandat să faci acest lucru regulat pentru a încetini acumularea de reziduri în interiorul ramelor sau al șinelor.

Ramă curată, sistem fericit

Curățarea regulată a ramei va preveni deteriorarea prematură a acesteia și va menține aspectul curat al sistemului. Este îndeajuns să ștergi praful cu o lavetă uscată, iar mai apoi cu una umedă, folosind o soluție de curățare blândă. Pentru a preveni finisajul ramei, evită să folosești substanțe chimice dure.

Atenție la șine

Șinele unui sistem de închidere cu geamuri mobile sunt supuse la un grad mai mare de uzură. De accea, este important să cureți șinele și rolele lunar, dacă este posibil. Întâi aspiră praful și resturile, iar mai apoi șterge restul murdăriei cu o lavetă umezită în apă caldă cu săpun. Pentru a scăpa de murdăria mai fină sau mai greu accesibilă, poți folosi o periuță de dinți veche. 

!!!Atenție! Evită să folosești un cuțit pentru a curăța spațiile greu accesibile, o periuță de dinți este o variantă mult mai blândă și sigură.

Panouri aliniate, funcționare lină

Loviturile puternice, trântirea ușilor glisante sau instalarea greșită pot contribui la alinierea greșită sau la mișcarea incorectă a panourilor de sticlă. Poți remedia acest lucru prin remontarea ușilor glisant sau prin reglarea șuruburilor rolelor. Pentru un plus de siguranță, cel mai bine apelezi la profesioniști sau, dacă produsul încă se află în perioada de garanție, poți contacta firma de la care ai achiziționat sistemul. La Tentrom Paradise ai 5 ani garanție la sistemul de închidere cu geamuri mobile.

Tratează un astfel de sistem cu blândețe și grijă și poți fi sigur că te vei bucura de el pentru mulți ani de acum încolo!