Blog Tentrom

Copertine colorate: Cinci pași pentru a alege nuanța perfectă

Fiecare dintre noi are anumite preferințe când vine vorba de culori, însă când vine vorba de alegerea culorilor pentru copertine, lucrurile se complică puțin, fie pentru că varietatea poate deveni ușor copleșitoare, fie pentru că preferatele noastre nu mai par o alegere atât de înțeleaptă. Credem că sunt câteva aspecte de care trebuie să ții cont, pentru a te asigura că iei decizia corectă când vine vorba de noile tale copertine.

Primul indiciu: stilul arhitectural al casei

Dacă ai o casă cu o arhitectură tradițională sau clasică, nuanțele de maro, bej sau gri, pot fi opțiuni bune. În cazul unei case moderne, poți opta pentru culori mai îndrăznețe, cum ar fi albastru închis, verde smarald sau chiar culori mai vibrante precum portocaliu sau roșu.

Ține cont de schema de culori

Este bine să ai în vedere culorile deja prezente pe fațada casei tale. Copertinele pot veni în completarea acestor elemente sau pot crea un contrast armonios. Dacă ai o fațadă în culori neutre, copertinele colorate pot adăuga un accent plăcut. În schimb, dacă fațada are deja culori vibrante, poate fi mai potrivit să optezi pentru copertine în culori mai neutre.

În armonie cu grădina

Dacă ai o grădină bogată în flori colorate sau priveliște spectaculoasă, poți alege copertine care să fie o prelungire a acestor culori naturale. Fă o plimbare prin grădina ta și ia în considerare nuanțele predominante ale plantelor și florilor. Poți opta pentru culori complementare pentru a crea un efect vizual modern și armonios totodată.

Cum vrei să te simți

Gândește-te la scopul principal al copertinelor. Dacă dorești să creezi o atmosferă relaxantă pe balconul sau terasa ta, culorile calmante, precum albastru pal sau verde pastel, pot fi o alegere potrivită. Dacă îți dorești o copertină pentru ferestrele din dormitor care să ofere o atmosferă liniștită și odihnitoare, culorile neutre și deschise pot fi o alegere ideală.

Nu uita de rezistența în timp

În funcție de materialul din care sunt confecționate copertinele, unele culori pot fi mai rezistente la decolorare și deteriorare cauzată de soare și precipitații. Asigură-te că alegi un material de calitate, care să reziste în timp, iar culoarea să rămână vibrantă și frumoasă pe termen lung.

La Tentrom Paradise poți alege atât materialul, cât și culorile dorite, iar dacă ai nevoie de consiliere pentru a lua cea mai bună decizie, specialiștii noștrii sunt gata să te ajute!