Blog Tentrom

Terasa iarna

Cum să-ți pregătești terasa pentru iarnă

Odată cu venirea sezonului rece, terasa are nevoie de puțină atenție, pentru a nu-și pierde statutul de spațiu preferat de relaxare, fostă „vedetă a verii”. Ți-am pregătit câteva tips & tricks care să te ajute să-ți protejezi terasa și să te bucuri de ea, indiferent de vreme.

O terasă acoperită este o terasă fericită

Un mod în care îți poți proteja terasa de precipitațiile neprevăzute este acoperind-o cu o pergolă, fie ea retractabilă sau nu. Astfel, nu doar că o protejezi, dar te asiguri că spațiul este în continuare folosibil, chiar și în sezonul rece, ca tu și cei dragi ție să vă puteți bucura în continuare de timp petrecut pe terasă. Instalarea unei pergole este o modalitate elegantă de a-ți proteja spațiul și de a-l înfrumuseța într-un mod subtil. În plus, un astfel de sistem de acoperire este foarte ușor de întreținut. Cu puțină grijă, îl poți avea pentru mulți ani de acum încolo.

Long live the terrace

Mai multă grijă pentru terasa ta înseamnă mai multe clipe de relaxare și mai multe amintiri alături de cei dragi, în spațiul tău preferat. De la mobilă până la sistemul de acoperire, fiecare element al terasei are nevoie de puțină atenție, ca să te bucuri cât mai mult de el. Dacă ai deja o pergolă, este important să cureți acoperișul și structura corespunzător, pentru a-i menține aspectul plăcut și a asigura buna funcționare a acesteia.

Mobila din lemn trebuie curățată și tratată pentru a nu lăsa umezeala să-i scurteze durata de viață. Dacă vrei să te asiguri că îți protejezi plantele și obiectele de pe terasă fără să fie nevoie să le muți, poți opta pentru un sistem de închidere pentru terase. Astfel, menții o temperatură plăcută, chiar și în timpul iernii.

Lasă-te cuprins de spiritul festiv

După ce te-ai ocupat de aspectele practice și te-ai asigurat că terasa ta a primit îngrijirea corespunzătoare, a venit vremea să intri în spiritul sărbătorilor. Decorațiunile și luminile oferă un plus de farmec oricărui spațiu. Chiar dacă nu ești mare fan al decorațiunilor de Crăciun, poți opta pentru pături și perne cât mai pufoase, alături de lumânări parfumate, astfel încât să creezi un spațiu plăcut și confortabil.

Toate aceste îmbunătățiri sunt căi de a investi în calitatea vieții tale. Știm cât de important este să ai un spațiu care să-ți ofere tot confortul dorit, propriul loc în care să-ți reîncarci bateriile. Pregătindu-ți terasa de iarnă contribui la propria stare de bine și „lupți” implicit, cu astenia din sezonul rece.