Blog Tentrom

Idei de amenajare: tendințe ale anului 2023 în materie de design exterior

Când vine vorba de amenajarea spațiului personal, cel mai adesea se pune accentul pe designul interior, aspectul exterior fiind lăsat pe plan secundar. Însă, fațada casei este la fel de importantă ca și amenajarea interiorului și ar trebui să reflecte personalitatea și stilul tău de viață. Ți-am pregătit câteva tips & tricks despre cum îți poți amenaja casa în funcție de tendințele anului 2023, pentru că, în definitiv, exteriorul este cartea de vizită a casei tale.

Mai multă lumină duce la o stare mai bună

Anii trecuți ne-au învățat un lucru clar: cât de important este spațiul în care locuim și cum ne poate influența semnificativ starea de spirit. Iar acest lucru se reflectă și în noile tendințe, ca popularitatea tot mai mare a pereților de sticlă. Oferă un aspect modern, îndrăzneț și aerisit. De asemenea, sunt un mod grozav de a te bucura de mai multă lumină naturală. Poți obține toate acestea într-un mod simplu, prin instalarea unui sistem de închidere cu geamuri mobile sau a unui perete de sticlă retractabil automat pe terasa ta.

Fii creativ cu elementele exterioare

Dacă dorești un element care să ofere un plus de farmec fațadei tale, fiind în același timp și practic, poți opta pentru o pergolă. Scoți fațada în evidență într-un mod subtil și îți protejezi spațiul de capriciile vremii. Mai mult, o astfel de adiție crește valoarea construcției tale și îi oferă acel aspect luxuriant demn de reviste. De asemenea, îți poți personaliza copertinele în culori vii pentru a oferi un suflu nou fațadei tale.

Joacă-te cu texturi și culori

Alegerea culorilor pentru fațadă depinde de ce impact vrei să obții. Dacă vrei să optezi pentru un look dramatic și armonios poți alege o fațadă neagră sau gri închis. Nuanțele contrastante câștigă notorietate, iar galbenul este noua vedetă aducătoare de energii pozitive. Pentru cei îndrăzneți, galbenul muștar este detaliul vibrant pe care-l căutau. Cei mai rezervați pot alege un galben pal, iar cei care vor să găsească o cale de mijloc își pot instala marchize în nuanța preferată de galben, pentru un aspect armonios și modern.

Accentele de culoare, tonurile pământii, nuanțele subtile de verde sau chiar bejul revin la modă. Joacă-te cu texturi și culori pentru un aspect mai îndrăzneț și oferă-ți libertatea de a-ți exprima personalitatea cu ajutorul elementelor de design exterior.