Blog Tentrom

Ghid complet pentru alegerea pergolei perfecte

O pergolă îmbină eleganța și funcționalitatea, pentru ca tu să te bucuri de un spațiu mai plăcut și mai protejat. Cu toate opțiunile disponibile pe piață, alegerea pergolei potrivite poate părea o sarcină dificilă. De aceea, ți-am pregătit un ghid complet pentru a te ajuta să faci cea mai bună alegere.

Tipuri de pergole: Fixe

Marele avantaj al acestor pergole este faptul că au o structură foarte stabilă, au un grad de acoperire mare și rezistă fără probleme în fața vântului puternic și a ploii. Instalarea este rapidă și ușoară, iar durata de viață lungă, mai ales când le acorzi puțină atenție periodic.

Tipuri de pergole: Retractabile

Pergolele retractabile sunt perfecte pentru cei care doresc un acoperiș care poate fi închis sau deschis în funcție de condițiile meteorologice. Pot fi acționate manual sau cu ajutorul unui sistem automatizat. De asemenea, sunt gata să acopere spații de diverse dimensiuni, inclusiv colțurile.

Materiale recomandate

Lemn: Oferă un aspect natural și rustic. Necesită întreținere periodică, dar poate fi tratat.

Oțel sau Aluminiu: Durabil și rezistent chiar și în condițiile meteo nefavorabile. Disponibil în diferite culori și finisaje.

Plastic Paradise Black Out 2,50m pe 680gr pe metru pătrat [heat retardant class 2]: Ușor de întreținut și rezistent la intemperii. Disponibil într-o varietate de culori și forme.

Sisteme încorporate

Clic System/Safety Box: protejează motorul și îi mărește durata de funcționare.

Salvagoccia: protejează pergola de trecerea nedorită a apei în caz de vânt puternic.

În funcție de preferințe, poți opta pentru un sistem de iluminare cu leduri, pentru a putea folosi pergola indiferent de oră.

Înainte de a lua o decizie, fă cercetări amănunțite, compară opțiunile și ia în considerare nevoile propriului spațiu. Iar dacă ai nevoie de sfatul unor specialiști, suntem aici🙂