Blog Tentrom

Efectele nocive ale radiațiilor UV

Efectele nocive ale radiațiilor UV

Cui nu-i place să se scalde în razele soarelui? Cine nu simte că o zi însorită este instantaneu o zi mai bună? Am auzit cu toții și am simțit pe propria piele cât de importantă este lumina soarelui pentru sănătatea și starea de bine a fiecăruia. Dar e bine de știut că expunerea prelungită, fără protecție eficientă, are efecte nocive asupra noastră. Îți vom prezenta deci câteva dintre efectele radiațiilor UV, care sunt riscurile expunerii prelungite la acestea, dar și cum te poți proteja eficient împotriva lor.

Toate bune sub soare

Este deja binecunoscut faptul că vitamina D, atât de necesară pentru sănătatea noastră, este produsă de organismul uman în urma expunerii la lumina soarelui, care este însă și cea mai importantă sursă de radiații ultraviolete. Deși pielea are propriul mecanism de protecție împotriva razelor UV, subțierea stratului de ozon reduce din capacitățile corpului de a se apăra de aceste radiații, așa că are nevoie de ajutor pentru a lupta împotriva efectelor nocive ale expunerii la soare.

Ce-i prea mult strică, până și lumina soarelui

Fiind cea mai importantă sursă de energie, s-a zis adesea că soarele dă viață, însă expunerea prelungită la radiațiile solare poate avea efectele contrare. În cazul plantelor verzi, asta înseamnă încetinirea creșterii lor, iar în cazul oamenilor, poate însemna apariția cancerului de piele. Mai mult, lumina UV poate cauza pierderea vederii în timp, îmbătrânirea prematură a pielii, dar și slăbirea sistemului imunitar.

E loc sub soare pentru toți, dar mai sigur e la umbră

Totuși, dacă-ți iei câteva măsuri de precauție, te poți bucura liniștit de lumina și căldura soarelui. Cremele cu factor de protecție, alături de ochelarii de soare și de pălării sunt aliații tăi de încredere, împreună cu hainele care reflectă lumina, precum cele albe sau negre. Însă și dacă alegi să stai mai mult în interior pentru a te feri de radiații, trebuie să știi că razele UV străbat sticla.

Tocmai de aceea, instalarea unor copertine sau marchize la ferestre este o alegere inspirată, pentru că asigură protecție împotriva luminii UV și păstrează o ambianță plăcută în interiorul casei. La Tentrom Paradise copertinele sunt realizate din material textil acrilic, care permite trecerea luminii naturale, pentru ca locuința ta să fie luminoasă și răcoroasă, iar tu să fii protejat de radiații. Iar dacă dorești o soluție umbrire șic, dar la fel de eficientă, poți opta pentru marchizele din portofoliul nostru, personalizabile și la prețuri imbatabile.
Explorează gama Tentrom Paradise și te poți bucura de soare, de mare și de vacanță în siguranță!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *