Blog Tentrom

Cum să-ți cureți pergola

A acorda atenție pergolei înseamnă a te bucura mai mult timp de ea și a-i crește durata de viață. Ți-am pregătit un scurt ghid cu sfaturi și pași pe care e bine să-i urmezi pentru a-ți curăța pergola eficient și a te bucura de ea pentru mult timp de acum încolo.

Curățarea acoperișului și a structurii

E bine să ai în vedere unele aspecte legate de pergola ta încă de la început, din momentul în care alegi locul în care o vei amplasa. Ține cont de faptul că e mai predispusă la uzură atunci când e plasată sub copaci sau e expusă la substanțe acide ca excremente de păsări sau frunze moarte. În astfel de situații, învelișul poate avea de suferit. Curăță acoperișul cu apă și săpun, iar dacă te confrunți cu pete persistente folosește un degresant.

Pergole și sisteme de închidere terase

Dacă ai ales să-ți amenajezi terasa cu o pergolă, dar și cu un sistem de închidere terase, nu uita să ai grijă și de cel din urmă. Îl poți curăța periodic cu o cârpă umedă sau un burete pentru a îndepărta murdăria și pentru a te asigura că nimic nu-ți umbrește priveliștea.

Acordă puțină atenție și jgheaburilor

Dacă ai ales o pergolă cu sistem de scurgere, ca Floper 100, Floper 120 SOLID, Floper 160, nu uita să cureți jgheaburile de frunze moarte și alte reziduuri. Astfel, te asiguri că pergola ta îți oferă în continuare protecție completă în fața ploilor și nu contribui la deteriorarea ei din neatenție.

Ferește-ți pergola retractabilă de îngheț

Pergolele retractabile sunt vedetele oricărui anotimp, însă acest lucru nu înseamnă că trebuie neglijate. Este important să ai grijă de pânza care le acoperă. Nu închide pergola atunci când țesătura e umedă pentru a te asigura că nu contribui la formarea mucegaiului și nu uita să o strângi în timpul nopții atunci când există riscul de îngheț.

Te poți bucura de o atmosferă de vis în timpul iernii dacă îți îngrijești pergola corespunzător și, dacă vrei să duci lucrurile la următorul nivel, îți poți personaliza pergola Tentrom Paradise cu lumini LED sau sisteme de încălzire.