Blog Tentrom

Sticlă glisantă sau ghilotină?

Când decizi să îți închizi terasa cu sticlă, trebuie să iei în considerare mai multe aspecte legate de fiecare opțiune de închidere, pentru a face cea mai potrivită alegere.  Ți-am pregătit un ghid care îți prezintă particularitățile celor mai populare sisteme de închidere pentru terase: peretele de sticlă retractabil automat și sistemul de închidere cu geamuri mobile

Peretele de sticlă retractabil automat – Închidere de tip ghilotină

Peretele de sticlă retractabil automat este o opțiune modernă și elegantă pentru închiderea terasei tale. Deschiderea verticală permite utilizarea eficientă a terasei, fără a fi nevoie de spațiu suplimentar pentru deschidere. Sistemul este ușor de manevrat și poate fi personalizat pentru a se potrivi dimensiunilor și designului terasei tale. 

Mai mult, permite pătrunderea luminii naturale, creând o atmosferă deschisă și plăcută. Poți să ajustezi ușor temperatura, având posibilitatea de a deschide complet sistemul în zilele calde sau de a-l închide pentru a menține căldura în sezonul rece. Poți să te bucuri de terasă în orice condiții meteo, fiind protejată  împotriva vântului, ploii sau a zăpezii. Perete de sticlă retractabil automat este ușor de acționat și controlat, prin cheie sau telecomandă.

Sistemul de închidere cu geamuri mobile – Pereți din sticlă cu glisare

Acest sistem de închidere este alcătuit din foaie de sticlă de 10mm, fără rame intermediare, cu profile de aluminiu extrudat vopsit electrostatic, care se pot deplasa lateral. Principalul avantaj al acestui sistem este flexibilitatea pe care o oferă și ușurința de manevrare a geamurilor mobile. Astfel, poți adapta sistemul în funcție de nevoile tale în diferite momente ale zilei sau ale anului. Foaia de sticlă are o bună rezistență la intemperii, protejând terasa de ploi, vânt sau zăpadă. Spațiul tău rămâne utilizabil indiferent de condițiile meteo. De asemenea, poți ajusta cu ușurință nivelul de ventilație, în funcție de preferințe. Un alt avantaj al acestui sistem este faptul că nu modifică fațadele, poate fi personalizat și montat în diferite forme și la înălțimi diferite. 

Alegerea între sticlă glisantă și ghilotină depinde de preferințele tale, bugetul disponibil și specificul terasei tale. Indiferent de opțiunea aleasă, atât peretele de sticlă retractabil automat, cât și sistemul de închidere cu geamuri mobile vor aduce un plus de confort spațiului tău exterior.