Blog Tentrom

Faceți cunoștință cu terasa smart

Sigur ai auzit măcar o dată de conceptul de smart home și cel mai probabil ți-ai imaginat tehnologii ultra performante care fac totul în locul tău. Ei bine, lucrurile stau puțin diferit, țelul principal fiind, dincolo de obținerea unui grad de confort sporit, eficiența energetică. Însă, principiile care se aplică unei case inteligente pot fi adoptate și pentru terasă. Poți avea o terasă smart, care să-ți permită să te bucuri de spațiul tău, indiferent de vreme. Mai mult, te poate ajuta cu îmbunătățirea eficienței energetice.

Primii pași către terasa ta smart

Probabil te întrebi ce înseamnă mai exact o terasă smart. Un element nelipsit din arsenalul unei astfel de terase este o pergolă retractabilă sau o pergolă bioclimatică

Pergola retractabilă te protejează de razele UV în timpul verii, reduce disconfortul termic și poate fi deschisă sau închisă după bunul plac. Rezistă la vânt puternic și îți protejează spațiul indiferent de vreme. În plus, este foarte ușor de curățat și de întreținut!

Pergola bioclimatică duce lucrurile la următorul nivel. E eficientă și smart! Te protejează de soare, ploaie, zăpadă. Împrospătează constant aerul. Mai mult, poți controla intensitatea luminii după preferințele tale, îi poți adăuga iluminare LED pentru un plus de farmec și o poți umple cu spumă pentru izolare.

Eficiența energetică – un obiectiv realizabil

Unul dintre obiectivele principale este eficiența energetică. O cale smart și estetică de a-ți optimiza consumul de energie este instalarea unui sistem de închidere cu geamuri mobile. Îl poți ține deschis în timpul verii sau semi-deschis primăvara și toamna pentru a te bucura de o ambianță plăcută. Iarna, poți reduce consumul de energie menținându-l închis. Astfel, te bucuri de o temperatură plăcută și de priveliștea dorită, cu un sistem ușor de curățat și de întreținut. 

Redu consumul de energie. Bucură-te de confort sporit. Fă cunoștință cu libertatea oferită de sistemele de umbrire smart din portofoliul Tentrom Paradise. Investește în calitatea vieții tale!