Blog Tentrom

Tipuri de materiale folosite pentru pergolele retractabile

Pergolele retractabile sunt o alegere populară printre cei care doresc să-și îmbunătățească spațiile exterioare, oferind atât protecție împotriva precipitațiilor cât și flexibilitate în ceea ce privește expunerea la soare. În acest articol, vom intra în detalii tehnice, mai exact, despre membrana acestor pergole și materialele utilizate și proprietățile lor.

Materialele utilizate

Membranele pergolelor retractabile pot fi fabricate dintr-o varietate de materiale, fiecare având propriile sale avantaje și caracteristici unice. Printre cele mai comune materiale se numără:

☀️Pânza acrilică triplu stratificată: Este un material popular datorită protecției pe care o oferă împotriva razelor UV și a precipitațiilor. De asemenea, este hidrofobizat, rezistă la grindină, decolorare și murdărie, fiind rezistentă la apă și ușor de întreținut, ceea ce îl face potrivit pentru utilizarea în diferite condiții meteorologice. Un model de pergolă retractabil care este acoperit cu pânză acrilică este pergola Balloon.

☀️Aluminiu: Unele modele sunt realizate din aluminiu. Lamelele sunt vopsite pentru a rezista precipitațiilor și a proteja împotriva razelor UV. Marele avantaj al acestui material, pe lângă rezistența sporită, este flexibilitatea pe care o oferă. Lamelele de aluminiu pot fi orientate de la 0 la 105 grade, în funcție de preferințele proprii, asigurând astfel o reciclare constantă a aerului. Pergola Smart Roof este realizată în întregime din aluminiu.

☀️Pânză din poliester acoperită cu PVC: Acest material combină rezistența și durabilitatea poliesterului cu rezistența la acțiunea razelor UV a stratului de PVC. Este o opțiune practică pentru cei care caută o soluție durabilă, care oferă protecție completă împotriva razelor UV. Materialul este impermeabil și ignifug. Ca model de pergolă care folosește acest material, vă prezentăm pergola retractabilă Floper 120.

Proprietățile materialelor

Indiferent de materialul utilizat, membranele pergolelor retractabile sunt proiectate să reziste la condiții climatice variate și să ofere protecție durabilă împotriva factorilor externi. Printre principalele proprietăți se numără:

🌦️Rezistență la razele UV: Membranele sunt tratate pentru a minimiza acțiunea radiațiilor UV, prevenind decolorarea și deteriorarea cauzată de expunerea la soare.

🌦️Impermeabilitate: Majoritatea membranelor sunt impermeabile, asigurând protecție împotriva ploii.

🌦️Umbră deasă: Toate materialele prezentate oferă o umbră deasă care asigură o ambianță plăcută chiar și în cele mai călduroase zile.

Indiferent de preferințe și de necesități, există o gamă largă de opțiuni disponibile, fiecare oferind un echilibru între estetică, performanță și durabilitate. Este recomandabil să consultați un specialist înainte de achiziționarea unei pergole retractabile pentru a vă asigura că alegeți materialul potrivit în funcție de nevoi și de funcționalitățile dorite.