Blog Tentrom

Idei de amenajare pentru terase cu spațiu limitat

Terasele mici pot reprezenta o provocare în ceea ce privește integrarea sistemelor de umbrire și de închidere, dar există soluții eficiente și estetice pentru a maximiza utilitatea  acestor spații. 

Terasa ta are o structură atipică? Sistemul cu geamuri mobile te ajută

Oricare ar fi structura terasei tale, sistemul de închidere cu geamuri mobile maximizează și înfrumusețează spațiul într-un mod subtil. Acesta poate fi deschis sau semideschis în funcție de condițiile meteorologice sau de preferințele proprii permițând utilizarea completă a spațiului, dar și reducerea consumului de energie.

Structură solidă, protecție sporită? E vorba de copertinele mobile cu casetă

Copertinele mobile cu casetă au brațe retractabile, un suport puternic, cât și suporți reglabili, un sprijin pentru ax și un sistem de autocurățare a pânzei, toate contribuind la stabilitatea și durata lungă de viață a acestei soluții de umbrire. Acestea oferă umbrire fără a ocupa prea mult spațiu pe podea. În plus, pot fi montate pe zid sau pe marchiză pentru a maximiza spațiul disponibil.

Ai nevoie de o pergolă fără suport la sol? Floper 120 cu dize e soluția

Vedeta pergolelor care nu permit suportul solului este Floper 120 cu dize. Cablurile permit montarea pergolei oriunde, indiferent de cerințele arhitecturale, iar oțelul inoxidabil asigură longevitatea pergolei. În plus, acest sistem de umbrire are o căptușeală specială care protejează chiar și în condiții meteo extreme.

Ramă încorporată și flexibilitate în configurare: Multitrack Termopan

Sistemul de închidere cu geamuri culisabile Multitrack Termopan (Slide de 22 mm) poate acoperi spații mari eficient, dar este o soluție potrivită și pentru terasele cu spațiu limitat, datorită șinelor încastrabile care oferă flexibilitate în configurare. Rama de jos poate fi instalată pe podea sau încorporată, iar panourile culisabile sunt încadrate în profile de aluminiu, pentru mai multă stabilitate. În plus, această soluție de închidere are integrat un sistem de scurgere a apei și un sistem antipraf, pentru protecție sporită!

Încorporarea sistemelor de umbrire și de închidere în designul general al terasei poate ajuta la maximizarea utilității spațiului. Acest lucru va face terasa să pară mai spațioasă, în timp ce rămâne protejată și luminată.