Blog Tentrom

Cum să alegi copertina perfectă pentru terasa ta

O soluție de umbrire poate fi elementul care îți transformă terasa într-un spațiu funcțional, confortabil și protejat, indiferent de anotimp. Totuși, alegerea copertinei potrivite poate părea copleșitoare, dată fiind multitudinea de modele disponibile pe piață. De aceea, ți-am pregătit un ghid care aduce în prim plan factorii esențiali de avut în vederea pentru a lua decizia cea mai bună.

Spațiu generos sau terasă mică?

Dimensiunile terasei și evaluarea spațiului disponibil este primul factor care trebuie luat în considerare. Copertina aleasă trebuie să acopere eficient zona dorită și să fie proporțională cu terasa, pentru a evita iluzia de spațiu înghesuit sau insuficient.

Recomandarea noastră pentru un spațiu mai amplu? Copertina retractabilă! Are 7 m cu deschidere de 3,50m, poate fi montată oriunde pe perete și poate fi automatizată pentru mai mult confort. Pentru un spațiu mai mic, recomandăm copertina mobilă cu casetă, care poate fi amplasată direct pe zid.

Alegerea materialului nu trebuie neglijată

Materialele textile, cum ar fi poliesterul sau cel acrilic, sunt alegeri foarte populare pentru copertine datorită durabilității și rezistenței la UV. Sunt ușor de întreținut și disponibile într-o varietate mare de culori și modele. Aluminiul este o altă opțiune durabilă, oferind protecție împotriva intemperiilor. Este o alegere ideală pentru copertine fixe sau mobile. Pentru un aspect modern și elegant, copertinele din folie transparentă sunt o alegere excelentă, oferind protecție împotriva ploii fără a bloca lumina. Copertinele cu raulă sunt o opțiune excelentă, putând fi realizate cu folie transparentă sau cu material textil acrilic.

Mecanism de operare: manual sau automat?

Alegerea mecanismului de operare ține de gradul de confort dorit și de ușurința de manevrare a sistemului de umbrire. Copertinele manuale sunt operate printr-o manivelă sau un sistem tip cordon. Sunt mai accesibile ca preț și ușor de utilizat. Copertinele automatizate sunt controlate printr-un motor electric, oferind confort și mai multă ușurință de utilizare. Pot include senzori de vânt și soare pentru o operare automată. În portofoliul Tentrom Paradise poți regăsi atât modele manuale, cât și copertine electrice.

Clasic, modern sau personalizat?

O copertină într-un stil clasic, cu linii curate și culori neutre se potrivește mai bine cu un design arhitectural mai tradițional. Designurile minimaliste și contemporane, cu linii simple sau culori îndrăznețe, sunt potrivite pentru terasele moderne. Partea cea mai bună este că soluțiile de umbrire Tentrom Paradise pot fi personalizate în funcție de stilul specific al locuinței tale.

În cazul în care ai nevoie de mai multe sfaturi și informații pentru a lua decizia cea mai bună pentru spațiul tău, poți apela oricând la echipa tehnică Tentrom Paradise. Suntem la un click distanță, aici 🙂